Belediye Başkanı Özcan,Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutladı

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bağımsızlık için gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anarken, yurtta ve dünyada barış mesajı verdi.

Özcan, açıklamasında şunları söyledi:

dsc_6418“Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Ulusu'nun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir.

18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Türk halkının, çok sayıda şehit vermesine karşın Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlarımız, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.

Dönmemek üzere Keşan’dan yola çıkan 27. Alay, Tekirdağ’dan yola çıkan 57. Alay askerleri, gözlerini kırpmadan bağımsızlık uğruna canlarını vermişlerdir.

Bugün, Yüce Atatürk ve arkadaşlarının, şehitlerimiz ve gazilerimizin, tüm kahramanlarımızın karşılıksız özverileri sayesinde bu topraklarda özgürce yaşamakta ve zaferimizin 102. yılını onurla kutlayabilmekteyiz.

18-mart-kutlamasi

Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur.

Dileğimiz, savaşlara son verilmesi, tüm ulusların huzur ve sevgi içinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temellerinin atılmasıdır.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümünde, Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet, saygı ve gönül borcuyla anıyor, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.”

Bu yazı toplam 408 defa okundu.