İTFAİYE HAFTASI BİR DİZİ ETKİNLİKLE BAŞLADI

|

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 303.’sü gerçekleştirilen İtfaiye Haftası nedeniyle 25 Eylül 2017 Pazartesi günü bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

unnamed dsc_2154

Hafta kapsamında itfaiyeciler ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 10.30 sıralarında başlayan törende, itfaiye çelengi Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

dsc_2122 dsc_2053

İtfaiyeciler daha sonra Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

dsc_2124 dsc_2042

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik’in de yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Özcan, Keşan Belediye İtfaiyesi’nin bölgenin en güçlü itfaiye kuruluşu olduğuna dikkat çekti ve itfaiyeciliğin çok önemli bir meslek olduğunu anlattı.

dsc_2024 dsc_2012

İnsan hayatını kurtarma açısından itfaiyecilik mesleğinin çok gururla yapılan bir iş olduğunu belirten Mehmet Özcan, Keşan Belediye İtfaiyesi’nin hem ekipman hem de eğitim açısından kendisini sürekli geliştirmeyi sürdüreceğini bildirdi.

dsc_1988 dsc_2003

İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay ve İtfaiye personelleri Tarık Demiralp ile Savaş Yiğit bu ziyaret sonrası saat 11.00 sıralarında Anafartalar İlkokulu’na giderek burada okul öğrencilerine hem İtfaiyecilik Haftası hem de yangınlar ve korunma yolları ile olası yangınlarda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Anafartalar İlkokulu Müdürü Necdet Şen’in de yer aldığı etkinlikte, öğrenciler, itfaiyecilere meslekleri ile ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldu.

dsc_1995 dsc_1993

Öğleden sonra ise Rasim Ergene İlkokulu öğrencileri İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Saat 13.15 sıralarında İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen öğrencilere, uygulamalı olarak yangın sırasında yapılması gerekenler anlatıldı ve yakılan ateşe yangın söndürme tüpüyle müdahale ettirildi.

dsc_2053 dsc_2135

Öğrencilere etkinlikte ayrıca itfaiye aracını yakından tanıma fırsatı da buldu. Öğrencilere verilen bilgiler sonrası oyuncak itfaiye aracı ile kek ve meyve suyu ikram edildi.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencileri bilgilendirme eğitimleri hafta boyunca sürecek.

|