Kalorifer ve sobalar 15 derecenin altında yakılabilir

|

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden 29 Eylül 2017 Cuma günü yapılan açıklamada, hava sıcaklığına bağlı olarak soba ve kaloriferlerin yakılmasıyla ilgili bilgi verildi.

kesan-belediyesi-logoEdirne Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu kararlarına göre soba ve kaloriferlerin gece ve gündüz 15 derecenin altında olduğu zamanlarda yakılabileceğinin altının çizildiği açıklamada, hava sıcaklıklarının 15 derecenin üzerinde olduğu zamanlarda soba ve kaloriferlerin yakılamayacağı belirtildi.

2017/2018 Kış Mevsiminde Denetimler Devam Edecek…

Edirne Mahalli Çevre Kurulu’nun 1 Haziran 2017 tarih ve  90 No’lu Kararına göre 2017/2018 kış döneminde ilçede kullanılacak kömürlerle ilgili şunlar aktarıldı: “Yerli kömürde kükürt en fazla %1.6, kalori ise en az 5800 olmak zorunda. İthal kömürde kükürt en fazla %0.9, kalori ise en az 6400 olmak zorunda. Ayrıca sevkiyatlar sırasında kömür satıcısı 2 adet satış belgesi hazır bulundurmak zorunda. 2017/2018 satış izin belgesi bulunmayan firmalardan kömür alınmaması gerekmektedir. Satış izin belgesi olmayan firmalardan kömür alanlar hakkında cezai işlemler uygulanacak ve sevkiyatı yapılan kömürler toplatılacak. Kömür satış belgesi alan firmalar Keşan Belediyesi’nin www.kesan.bel.tr İnternet adresinde yayımlanmakta ve sürekli olarak güncellenmektedir. Tüketiciler kömür satıcılarından uygunluk izin belgesi, satış izin belgesi, sevk irsaliyesi, fatura ve perakende satış fişi alma ve denetimler esnasında denetim ekiplerine ibraz etmekle yükümlüdür. Aynı zamanda apartmanlar baca temizliğini Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen firmalara yılda iki defa yaptırarak, apartman yöneticileri denetimlerde baca temizliği yapıldığını belgelemek zorundadırlar. Dış ortam sıcaklığını 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde soba ve kaloriferler yakılmayacak. Kalorifer ve sobalar sabah 06.00’dan önce,  09.00’dan sonra yakılacak bu saatlerin arasında yeni tutuşturma ve besleme yapılmayacak akşam da saat 16.00’dan önce ve 19.00’dan sonra yakılabilecektir. Belirtilen saatlerde soba ve kalorifer yakan ya da kömür yüklemesi yapanlar hakkında cezai işlemler ile birlikte 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi’ne göre yönetmeliğe aykırı hava kirliliğine sebep olan konutlar için daire başı 1.267 TL idari para cezası uygulanabilecek.”

|