Keşan Belediyesi Cumhuriyet Satranç Turnuvası Düzenleyecek.

|

Keşan Belediyesi Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim 2017 Pazar günü Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası düzenleyecek.

Turnuvaya katılmak isteyenlerin 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 19.00’a kadar www.kesansatranc.com sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekleri belirtildi.

Turnuvanın yönergesi de şöyle açıklandı.

satranc2

1.1     TSF satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile  FIDE Satranç Kuralları geçerlidir.

•
    • Yarışmaya TSF Lisansına sahip 2017-2018 yılı vizesi yapılmış, 2010 ve öncesinde doğan sporcular katılabilirler.
    • Turnuvada

olmak üzere sporcular 4 farklı kategoride yarışacaktır.

• Başvurular kesansatranc.com adresinden online yapılacaktır.
  • Başvurularda; sporcunun adı soyadı, doğum tarihi (gün, ay yıl), TC. Kimlik Numarası, ayrıca telefon numarası ve e mail adresinin eksiksiz olarak bulunması zorunludur. Geç kayıt veya eksik bilgiden kaynaklanacak hak kayıplarından başvuru sahipleri sorumludur.
  • Tüm katılımcıların kayıt kontrol işlemini Teknik Toplantı öncesi tamamlamaları gerekmektedir.
  • Birinci Tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Kayıt kontrol süresinden sonra gelen sporcular UKD vb. ayrım gözetilmeksizin ilk tur eşlendirmesine listenin sonuna eklenerek alınır.
  • Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. İkinci turdan önce sıralama yenilenerek 2. tur eşlendirmesi yapılır. İkinci tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.
  • Genel Kategori dışındaki diğer kategorilere Keşan’da okuyan veya ikamet eden sporcular katılabilecektir.

3.1     Derecelerin eş puanla paylaşılması halinde sırası ile: Buchholz-1 (alttan), Sonneborn-Berger, Aralarındaki Maç, Galibiyet Sayısı ve Kura Çekimi eşitlik bozma yöntemleri uygulanır.

4.1     Turnuva sonuçları UKD hesaplamalarında kullanılacaktır.

• Yıldızlar, Küçükler ve Minikler kategorisinde kız ve erkek ilk 5; Genel kategorisinde ile kız ve erkek ayırmaksızın ilk 5 sporcuya madalya verilecek olup para ödülü kız – erkek ayrımı yapmaksızın genel sıralama dikkate alınarak aşağıdaki tabloya göre dağıtılacaktır.

KATEGORİ ÖDÜLLERİ

(TL)

KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ (TL)

• Turnuvadan çıkarılan sporcular ile son turda hükmen kaybeden sporcular başhakemin aksi yönde bir kararı yoksa final sıralamaya alınmaz ve hiçbir ödül alamazlar.

6.1    İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Başhakemin kararı kesindir.

7.1      Eşlendirmede Swiss Manager Unicode yazılımı kullanılacaktır.

7.2     Yarışmada FIDE Satranç Kuralları 6.7.a uyarınca hükmen yenik sayılma süresi 15 (onbeş) dakika olarak belirlenmiştir. Satranç tahtasının başına, hükmen yenik sayılma süresinden sonra gelen bir oyuncu, hakem aksi yönde karar vermemişse oyunu kaybeder. Bu süre hakemin turu başlattığı andan itibaren hesaplanır.

• FIDE Satranç Kuralları 9.1.b geçerlidir.
  • FIDE Satranç Kuralları 11.3.b uyarınca; bir oyun sırasında, bir oyuncunun oyun sahasında cep telefonu, elektronik haberleşme aracı veya satranç hamleleri önerebilecek her hangi bir cihaz bulundurması yasaktır. Bu türden bir cihazı oyun sahasında üzerinde bulundurduğu belirgin/aşikâr ise söz konusu oyuncu oyunu kaybedecektir. Rakibi kazanacaktır.
  • Başhakem, katılımcı sayısına göre tur sayısını, programını ve eşlendirme sistemini değiştirmeye yetkilidir; olası böylesi bir değişiklik Teknik Toplantı’da duyurulur.
  • Tüm eşlendirme ve sonuçlar yarışma salonunda panolarda duyurulacaktır.
  • Turnuvanın başlangıç sıralamasında "Maksimum Rating" sistemi uygulanacaktır. Maksimum Rating, başlangıç sıralamasında sporcunun ELO ve UKD listelerindeki en yüksek puanını dikkate alan sıralama sistemidir.
  • Turnuvada güncel UKD/ ELO listesi kullanılacaktır.
  • Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.

8.1     Turnuva Direktörü  : Derya ÖZKAN                    İletişim Telefonu    : 0506 5354834

|