Okul kantinleri ile çevrelerindeki bakkallar denetlendi

|

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte Keşan'da bulunan okul kantinlerini ve okul çevrelerindeki bakkal, büfe, gıda maddesi satan esnafı 10 Ekim 2017 Salı günü yaptıkları ortak çalışma ile denetledi.

1-1 6

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, Edirne Merkez ve İlçelerinde Eylül, Ekim aylarında denetimlerine devam ettiklerini kaydetti.

4-1 2-1

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak İl ve İlçe Belediyelerimizin desteğini alarak, İl ve İlçelerimizdeki bütün okul kantinleri, okulların etrafındaki gıda maddesi satan bakkal, büfe, market gibi bütün işyerlerinde biz kendi alanımızda 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 54. Maddesi ve ilgili Yönetmelik gereği tüketicilere sunulan mal ve hizmetlere ilişkin etiket, tarife ve fiyat listelerini, Belediyeler de hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihleri ile ilgili denetimleri sürdürmektedir. Tüketicilerimiz alacağı ürünün veya hizmetin fiyatını görerek bilerek alacak, sağlıklı olduğuna da inanacak bu ticaretin olmazsa olmazı.”

Yapılan denetimlerde uygunsuz bir duruma rastlanmadı.

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Keşan’da vatandaş sağlığı ile ilgili denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi.

|